Christiaan Schaafsma nieuwe trainer bij KV Olympia!

cropped-logo-zonder-buitenkant-3.png

Nieuwe trainer

Vanaf volgend seizoen zal Christiaan de nieuwe trainer worden van onze selectie. Christiaan wordt de opvolger van Bart de Vries, die heeft aangegeven na dit seizoen te stoppen. Bart gaat zich meer richten op het opleiden van jeugdteams. 

Christiaan is woonachtig in Groningen en lid van Zunobri uit Zuidhorn. Afgelopen seizoen was hij trainer/coach bij EKC2000. Christiaan is niet onbekend in de omgeving van Twijzel, eerder was hij trainer bij onder andere It Fean, OKO-Bies en bij Flamingo’s. In de afgelopen weken hebben we Christiaan al kunnen begroeten, onder andere toen hij scheidsrechter was tijdens de wedstrijd Club Brothers 1 – Olympia 1. Als vereniging zijn we erg blij met zijn komst en heten we hem van harte welkom bij onze vereniging! 

Maak kennis met Christaan:

Op ongeveer 11 jarige leeftijd ben ik begonnen met korfballen bij Zunobri uit Zuidhorn. En op jonge leeftijd (17 jaar) ben ik al begonnen met training geven. Hierna ben ik, op 23 jarige leeftijd, bij Sparta Zevenhuizen gaan korfballen en later weer teruggekeerd naar ‘mijn club’ Zunobri. Op mijn 28e ben ik zwaar geblesseerd geraakt, mijn binnenste en buitenste enkelbanden zijn toen volledig afgescheurd. Daarna helaas veel last gehad van beenblessures zoals zweepslag en chronisch ontstoken achillespezen. Dit was dan ook de reden dat ik op mijn 29e gestopt met spelen. De junioren van Zunobri speelden toen 1e klas, hier ben ik trainer van geweest. Daarnaast ben ik korte periode interim trainer geweest van de selectie van Zunobri, vervolgens ben ik mijn trainersdiploma gehaald en ben ik mijn carrière als trainer gestart bij De Parabool. Zij speelden destijds tweede klas.

Daarna ben ik assistent-trainer geweest van Nico Kraan (Quick ’21) bij KV Sparta. En vervolgens hoofdtrainer bij onder andere OKO/Bies, Flamingo’s, NQL en It Fean. Helaas overspannen geraakt in de periode bij It Fean, het trainersvak heb ik voorzichtig weer opgepakt bij de A1 en A2 junioren van De Pein. Tussendoor heb ik verschillende provicieteams van Groningen getraind, A en B jeugd.  Mijn laatste klus was bij EKC2000, in de rare coronaperiode. Helaas hield EKC maar 1 team over waarvan een behoorlijk deel in de zorg of horeca werkt, door de onregelmatige opkomst moest ik voortijdig stoppen hoewel ik daar een prachtige tijd heb gehad. 

Mijn idee over korfbal is altijd al snel en aanvallend korfbal geweest, met veel positiewisselingen. Tegenwoordig ben ik groot aanhanger van dynamisch korfbal, de denkwijze die er bij hoort en de trainingsleer die er bij hoort; namelijk spelenderwijs verbeteren.  Ook houd ik ervan om mezelf continu te blijven verbeteren door het volgen van clinics, cursussen en uiteraard het kijken van veel korfbal.