Olympia on tour II – Fiji

In het afgelopen bericht eindigden we met het plan om naar Sydney te gaan voor oud en nieuw. Deze plannen hebben we toen gewijzigd, omdat het erg rokerig in de stad was door de bosbranden.. We zijn daarom op 28 december met het vliegtuig vertrokken naar Fiji. Onze tussenstop in Melbourne werd iets langer, doordat we eerst niet konden vliegen door de cyclone in Fiji. Uiteindelijk zijn we 29 december in de ochtend aangekomen in Fiji (Nadi).

Het eerste nachtje hebben we in Nadi geslapen en de dag erna zijn we met een bus naar Suva (hoofdstad Fiji) gegaan. Hier hebben we oud en nieuw gevierd, dat was wel even gek, want dit was voor ons allebei de eerste keer niet in NL. 2 januari zijn we weer terug gegaan naar Nadi, om vanuit daar onze ‘island hopping’ te plannen. In Nadi hebben we ook nog paard gereden over het strand tijdens de zonsondergang. We hebben in totaal 5 eilanden bezocht in 11 dagen.

We gingen met een grote boot langs alle eilanden en werden bij elk eiland vanaf deze boot steeds opgehaald met allemaal kleine bootjes.

We zijn begonnen bij Beachcomber Island, een heel mooi klein eiland met helder blauw water en een mooi wit strand. We sliepen hier in een slaapzaal voor 20 mensen met z’n tweeën. Voordat we gingen slapen zag Baukje een muis in haar bagageopslagruimte onder haar bed kruipen en vervolgens er weer uit. De eerste nacht weinig geslapen dus. Na deze korte nacht zijn we vertrokken richting het tweede eiland, Waylailai. Op dit eiland verbleven we in een homestay, wat betekent bij een gezin in huis. Dit was wel even wennen, omdat ze daar nog heel primitief leven, lees: geen elektriciteit, geen stromend water en dus douchen met emmertjes.. Het echte Fiji-leven ervaren, maar blij dat we na 2 nachten weer naar het volgende eiland konden. Wel hebben we in deze dagen nog een school bezocht, gevolleybald met de mensen uit het dorpje en een sunrise hike gedaan om 5 uur in de ochtend! Eiland 3 was Drawaqa. Hier sliepen we in het Barefoot Manta Resort, HEERLIJK! We hadden hier ons eigen hutje aan de zee. Veel gezwommen, een proefles scubadiving gehad, gesnorkeld en eindelijk weer heerlijk gegeten. Na 2 nachten op naar ons volgende homestay op het eiland Nanuya. Hier verbleven we weer in een hutje aan zee. Vanaf hier konden we, na een 25 minuten lopen, naar een heel mooi (bijna) privé strand. Hier hebben we 2 dagen lekker gerelaxt. Op naar het laatste eiland, Nanuca. Hier verbleven we in Safe Landing Eco-Lodge. Weer een hutje aan zee. We zijn 1 dag verbleven op het Blue Lagoon Resort, wat ook erg mooi was. Na 3 dagen zijn we weer terug gegaan met de boot naar Nadi.

16 januari was ons Fiji avontuur weer voorbij en vlogen we weer terug via Brisbane naar Cairns. Erg genoten van deze twee weken!

Groetjes vanuit Cairns,
Baukje en Anna

 

Commentaren zijn gesloten.