Olympia neemt afscheid van gras met winst op koploper

Twijzel – Een historische gebeurtenis afgelopen zondag op het sportpark aan de Mounewei in Twijzel. De jubilerende korfbalvereniging Olympia nam na 75 jaar afscheid van de o zo vertrouwde grasmat. De laatste veldwedstrijd van dit seizoen werd gespeeld tegen koploper OKO uit Opende. Het publiek, wat in grote getalen naar Twijzel was gekomen, zag dat Olympia scherp aan de wedstrijd begon en direct een 2-0 voorsprong op het scorebord zette. Tweemaal kwam OKO terug, naar 2-2 en 4-4. Daarna had Olympia steeds een voorsprong van minimaal twee doelpunten. Met een tussenstand van 8-6 werd er gepauzeerd.

In de rust hamerde de trainer/coach Renze Miedema erop dat er deze middag tegen de koploper zeker wat te halen viel, als er ook in de tweede helft geconcentreerd gespeeld zou worden en aanvallen niet geforceerd zouden worden. De jongste speler aan Olympia zijde, Liekele Dijkstra, had dit goed in zijn oren geknoopt en tekende voor twee doelpunten, 10-6. OKO probeerde hierna de doelpunten te forceren, waardoor het aantal (pass)fouten toenam. Ook aan Olympia zijde was het niet altijd even fraai, lange aanvallen werden afgewisseld met (te) snel balverlies. Toch kwam Olympia geen moment echt in de problemen, omdat de verdediging na één schot van OKO direct week in balbezit wist te komen.  De wissels aan de zijde van OKO konden het tij ook niet keren, waardoor Olympia uiteindelijk overtuigend won met 17-11.

Het laatste doelpunt werd gemaakt door Douwe Dijkstra en zal de boeken ingaan als het laatste thuisdoelpunt van de vereniging op gras. Voor sommige (oud)-leden was het wel even slikken om hun vertrouwde grasmat in te leveren voor kunstgras. Het groen hart verdwijnt uit de kom van Twijzel. “Mar tiden ha tiden” en wil je meegaan met de tijd dan ontkom je niet aan een strak kunstgrasveld. De spelers zoeken nu de zaal op, waar halverwege november de eerste competitiewedstrijden gepland staan. Op 5 november spelen zowel het vlaggenschip als het tweede een oefenwedstrijd in De Houtmoune te Buitenpost aanvang 13.00 uur.

Commentaren zijn gesloten.